New PDF release: Augustus (Dutch Edition)

April 5, 2018 | Classic Literary Fiction | By admin | 0 Comments

By John Williams,Edzard Krol

ISBN-10: 9047617444

ISBN-13: 9789047617440

Een tijdloos verhaal over vriendschap, loyaliteit en de mechanismen van de macht.

Door de auteur van Stoner en Butcher's Crossing.

In zijn derde grote roman, winnaar van de nationwide e-book Award, vertelt John Williams het verhaal van de stichter van het Romeinse rijk, wiens grootsheid even legendarisch used to be als zijn grenzeloze ambitie: Augustus. Vanaf de moord op zijn oom Julius Caesar tot aan de laatste dagen van het keizerrijk volgen we Augustus op zijn tocht over het glibberige pad van de macht: niemand is te vertrouwen, de senaat wordt beheerst door eigenbelang en allianties zijn even snel gevormd als gebroken.

Augustus is een meerstemmige roman: through de gefingeerde brieven, dagboekaantekeningen, memoires en reisverslagen van historische figuren als Marcus Antonius, de dichter Cicero en Augustus' dochter Julia, maar ook van een eenvoudige soldaat in de legers van de keizer, verrijst het levensechte beeld van een guy die ervan droomt het corrupte Rome te bevrijden van het wispelturige juk van megalomane warhoofden en roofzuchtige rijken. web als in Stoner en Butcher's Crossing onderzoekt Williams in Augustus waarden als de verantwoordelijkheid van het individu, vriendschap en de zucht naar macht, en weet hij de dilemma's in een mensenleven als geen ander invoelbaar te maken.

'Augustus is een meesterwerk' la Times

'De lezer wordt diep in een wereld gezogen die in al haar complexiteit, luxe, politiek cynisme, publieke goedgelovigheid en geweld, verdacht veel op die van ons lijkt' the hot Yorker

John Williams (1922-1994) is wereldwijd herontdekt als schrijver van een uniek en hartverscheurend oeuvre. Alleen al in Nederland werden van Stoner en Butcher's Crossing samen meer dan 300.000 exemplaren verkocht.

Over Butcher's Crossing schreef de pers:
'Niet elk jaar lees je een boek dat zo meeslepend is dat je er bijna in verdwijnt en alles om je heen vergeet. Butcher's Crossing is zo'n boek. Nog beter dan Stoner' nrc Handelsblad *****

'Butcher's Crossing zingt, in een andere toonsoort, maar mooier, hetzelfde sombere lied als Stoner. Ziedaar de verrassing van 2013' de Volkskrant *****

'Net zo sterk en verpletterend als de vergeten parel Stoner. Lees dit boek, het zal je niet berouwen' De Standaard der Letteren ****

Show description

Read or Download Augustus (Dutch Edition) PDF

Similar classic literary fiction books

New PDF release: Century (Biblioasis Renditions)

Century starts with the nightmare visions of a tender girl named Jane Seymour, catching the reader up in a chronicle at the Seymour relations that strikes from Austria, the US and Africa, via Edinburgh and Venice, after which again throughout the Paris of the Belle Epoque and ahead to 1923 Germany. probably the most far-reaching novels ever released in Canada.

New PDF release: Tre camerati (Biblioteca) (Italian Edition)

Nel 1923 Robert Lohkamp guadagnava duecento miliardi di marchi al mese. Faceva l’addetto alla pubblicità di una fabbrica tedesca di articoli di gomma. Veniva pagato due volte al giorno e si precipitava continuamente nei negozi a comperare qualcosa prima che il marco valesse los angeles metà. l. a. vita movimentata al pace della grande inflazione!

Download e-book for iPad: Turks fruit (Dutch Edition) by Jan Wolkers

In de autobiografische roman Turks Fruit verscheen oorspronkelijk in 1969. Jan Wolkers beschrijft in Turks fruit de heftige liefde van een beeldhouwer voor een jonge liftster. De roman is Wolkers meest gelezen en meest vertaalde boek en werd in 1972 verfilmd door Paul Verhoeven met Monique van der Ven en Rutger Hauer in de hoofdrollen.

Read e-book online Black No More (Penguin Classics) PDF

The landmark comedian satire that asks, “What could occur if all black humans in the USA became white? ” It’s New Year’s Day 1933 in big apple urban, and Max Disher, a tender black guy, has simply discovered convinced Dr. Junius Crookman has found a mysterious approach that enables humans to bleach their dermis white—a new solution to “solve the yankee race challenge.

Extra resources for Augustus (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Augustus (Dutch Edition) by John Williams,Edzard Krol


by Charles
4.2

Rated 4.05 of 5 – based on 31 votes